Beeldkracht 2012zondag 15 april t/m zaterdag 5 mei 2012Opening van deze tentoonstelling is opzondag 15 april van 14.00-17.00 uur.Sculpturen van 7 gerenommeerde beeldhouwers

 

Francis Méan maakt beelden in brons en steen, waarbij de stenen sokkel deel uitmaakt van het totale sculptuur. De beelden symboliseren de mens in relatie tot zijn omgeving. Vaak herkennen we hierin een poëtische grondslag.

 

Eveneens geboeid door de mens is Simon Woudwijk, maar dan de mens in relatie tot de tijd. De constante verandering en ontwikkeling van het leven in het algemeen en de menselijke verbeelding in het bijzonder.

 

De kracht van Wies van Dort is het verbeelden van de vrouwelijke elegantie in brons. Door de complexiteit van de vormen zijn haar beelden altijd eenmalig.

 

Het beeldhouwwerk van Fred Bellefroid is opgebouwd rond de begrippen beweging, spanning en ruimte. Samen resulteren deze elementen in krachtige dynamische beelden met een sterk gevoel van levenskracht.

 

Optimisme, liefde en vrolijkheid kenmerken de kleurrijke beelden van de Spaanse kunstenaar Ripollés. De twee gezichten die vaak terugkeren in zijn werk symboliseren de tegenpolen die de mens altijd in zich heeft.

 

De beelden van Raphaël De Bois zijn geen hommage aan de mens maar hij stelt het karakter en de studie ervan centraal in zijn portetten. Hij verheerlijkt de mens niet, hij stelt vragen en doet dit graag met de nodige humor.

 

Jean Yves Gosti heeft een grote voorliefde voor de zuivere materie (steen, metaal, ijzer, brons en marmer). Deze leiden tot brute constructies die steeds de persoon, de mens als onderwerp hebben.

 

De expositie loopt t/m 5 mei 2012 in onze galerie.

 

 

U bent van harte uitgenodigd!

Hans en Jacqueline Persoon

Posted by:raphaeldebois.be